Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Van Veen's park 14 SMILDE

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

Genieten van groen en rust in het Van Veen'spark! Deze vrijstaande semi-bungalow staat op een kavel van 1.260 m2 aan de rand van het Van Veen'spark, op kleine afstand van bos en centrumvoorzieningen. De levensloopbestendige woning met een verrassende open structuur is uitermate geschikt voor een 1- of 2-persoons huishouden. Het huis is weliswaar iets verouderd, maar zeer goed onderhouden. De locatie geeft elke dag weer een vakantiegevoel!

De indeling is als volgt:
Voorentree en open hal, woonkamer met en-suite een studeerkamer, keuken met een netjes, maar gedateerd keukenblok voorzien van enige inbouwapparatuur, slaapkamer, toilet, badkamer met ligbad/douchecombinatie en wastafelmeubel en tenslotte een inpandige garage.

Er is uiteraard centrale verwarming (hetelucht), spouwmuurisolatie en (lichte) dakisolatie aangebracht.

Kenmerken:
- vrijstaande woning met inpandige garage;
- woonoppervlak circa 88 m2 en inhoud circa 421 m3
- perceelsoppervlak 1.260 m2;
- vrijstaande buitenberging;
- levensloopbestendige woning;
- verrassend open indeling;
- goed onderhouden woning.

Goed om te weten
De verkoop van de woning geschiedt vanuit een nalatenschap. De notaris (notariaat Engelen) is executeur in de nalatenschap en daarmee projectnotaris. Aan de koopovereenkomst zullen in ieder geval de volgende artikelen worden toegevoegd:

artikel 21 Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak bijna 50 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst, wat te wijten is aan de ouderdom van de zaak, voor rekening en risico van koper.

artikel 22 Asbestclausule
Gezien het bouwjaar van het bij deze akte verkochte valt de aanwezigheid van asbesthoudende materialen niet uit te sluiten. Mochten er asbesthoudende materialen in het verkochte aanwezig zijn, dan kan de koper bij verwijdering verplicht zijn maatregelen en voorzieningen te treffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart hiermee bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die voortvloeit uit de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in het bij deze akte verkochte.

artikel 23 Meetmethode NEN 2580
De in de presentatie van de verkochte woning getoonde gebruiksoppervlakten zijn berekend conform de in de branche geldende meetinstructie. Deze is gebaseerd op de NEN 2580. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
artikel 24 Notariskeuze
Voor de overdracht van de woning is een projectnotaris aangewezen, de eigendomsoverdracht zal plaatsvinden bij notariaat Engelen in Smilde. De koop is 'kosten koper' gesloten, de kosten ad artikel 2 van deze koopovereenkomst blijven derhalve voor rekening van de koper.

artikel 25 AVG Notaris
Bij deze verlenen partijen (verkoper en koper) de notaris die de juridische levering verzorgt de opdracht tot het doorzetten van de (concept) nota van afrekening aan de verkoopmakelaar en de aankoopmakelaar. De aankoop- en verkoopmakelaar worden door het ontvangen van de (concept) akte van levering en de (concept) nota van afrekening in staat gesteld om te controleren of de afspraken uit de (concept) akte van levering en de (concept) nota van afrekening overeenkomen met hetgeen verkoper en koper overeengekomen zijn in de koopovereenkomst.

artikel 26 AVG Taxateur
De verkoopmakelaar heeft het recht om de relevante stukken omtrent het verkochte, zoals de onderhavige koopovereenkomst en het eigendomsbewijs, door te zetten aan de taxateur die in opdracht van koper, ter uitvoering van het gestelde in artikel 15 van deze koopovereenkomst, de woning zal taxeren. De taxateur wordt door het ontvangen van de relevante stukken in staat gesteld om de taxatie uit te voeren, overeenkomstig de aan de taxatie gestelde eisen zoals voorgeschreven door marktpartijen als de NVM, het NRVT, de taxatie validatie instituten en geldverstrekkers.

artikel 27 Niet bewoning verkoper
De verkoper of zijn makelaar heeft koper uitdrukkelijk geattendeerd op het feit dat hij het verkochte
niet zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen van c.q. gebreken aan het verkochte, waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. Koper verklaart risico's m.b.t. de leeftijd en huidige staat bij het sluiten van deze overeenkomst aldus te hebben aanvaard. De koper verklaart dat hij ruimschoots de gelegenheid heeft gekregen om van het gekochte een bouwtechnische keuring te laten opstellen.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1971
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
88 m²
Overige inpandige ruimte
16 m²
Externe bergruimte
9 m²
Bruto inhoud
421 m³
Perceeloppervlakte
1.260 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1

Energie

Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
Soort verwarming
hete lucht verwarming
Warm water
c.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Gemeente
Smilde
Sectie
L
Perceel
163
Oppervlakte
1260 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging, in bosrijke omgeving
Tuintype
achtertuin
Tuin
Normaal, zuid, 33 x 15 m
Oppervlakte
495 m²
Bereikbaar via achterom
ja

Garage

Soort garage
inpandig
Capaciteit
1
Voorzieningen
met vliering

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Deel dit object