Vorige | Volgende

Van Veen's park 11 SMILDE

Bewaar object
Deze woning is verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

Heerlijk wonen in het groene Van Veen'spark in Smilde. Deze vrijstaande bungalow met inpandige garage en vrijstaande schuur staat op een perceel van maar liefst 2.150 m2. Het Van Veen'spark wordt door veel mensen als één van de mooiste plekjes van het dorp Smilde beschouwd.

De woning staat aan een rustige doorgaande weg en is omgeven door groen, daardoor is er optimale privacy in de tuin. Het huis is verouderd, keuken en sanitair zijn van hetzelfde bouwjaar als de woning (circa 1962) en intern is modernisering noodzakelijk.

Indeling begane grond:
Entree, hal met meterkast en vaste kast, kelder, opkamer, eenvoudige eetkeuken, bijkeuken met aansluitingen voor witgoed en ketelopstelling (Brink Hetelucht), woonkamer, tussenhal, totaal 3 slaapkamers, toilet en eenvoudige badkamer met douche en wastafel.

De achtertuin ligt weliswaar op het Noorden, maar is zo groot dat er altijd wel een zonnig plekje te vinden is. De vrijstaande schuur is verouderd, maar nog functioneel.

Het dorp Smilde is bij uitstek geschikt voor rustzoekende forenzen met werk in Assen (ca. 10 autominuten) of Groningen (ca. 30 autominuten). Smilde beschikt over een ruim voorzieningenniveau met een goed bezet winkelcentrum, bibliotheek, uitgebreide sportmogelijkheden tot en met een overdekt zwembad en voldoende gezondheidszorg.

Kenmerken:
- vrijstaande woning, bungalow
- inpandige garage
- perceel 2.150 m2, circa 122 m2 woonoppervlak, circa 469 m3 inhoud
- woning in gedateerde toestand
- onderhoud verrassend goed, kunststof boeidelen
- grote tuin, weliswaar op het Noorden, maar voldoende zonnig
- heerlijk rustige ligging, veel privacy, veel groen

Vraagprijs € 225.000,-- k.k
Aanvaarding in overleg

Goed om te weten:
- De koopovereenkomst dient vanwege bewindvoering voor goedkeuring te worden getoetst door de rechtbank, de termijn voor het verkrijgen van toestemming is wettelijk bepaald op ongeveer 8 weken vanaf het moment van tekenen van de koopovereenkomst.

- Voor de koper van de woning wordt een financieringsvoorbehoud opgenomen voor 100% marktwaarde voor de periode van 4 weken na ondertekening van de koopovereenkomst. Koper heeft de mogelijkheid om vóór het tekenen van de koopovereenkomst een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren.

- Bij meerdere biedingen kan de makelaar besluiten de woning via een (beperkte) inschrijving te gunnen.

- De woning wordt NIET leeg en ontruimd opgeleverd.


In de koopovereenkomst zullen, ondermeer vanwege de bewindvoering, de volgende artikelen worden opgenomen:

Niet bewoning door verkoper
De verkoper of zijn makelaar heeft koper uitdrukkelijk geattendeerd op het feit dat hij het verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen van c.q. gebreken aan het verkochte, waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. Koper verklaart risico's m.b.t. de leeftijd en huidige staat bij het sluiten van deze overeenkomst aldus te hebben aanvaard.

Ouderdom
Het is koper bekend dat de onroerende zaak ongeveer 55 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 5.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst, wat te wijten is aan de ouderdom van de zaak, voor rekening en risico van koper.

Asbest
Gezien het bouwjaar van het bij deze akte verkochte valt de aanwezigheid van asbesthoudende materialen niet uit te sluiten. Mochten er asbesthoudende materialen in het verkochte aanwezig zijn, dan kan de koper bij verwijdering verplicht zijn maatregelen en voorzieningen te treffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart hiermee bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die voortvloeit uit de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in het bij deze akte verkochte.

Meetmethode NEN 2580
De in de presentatie van de verkochte woning getoonde gebruiksoppervlakten zijn berekend conform de in de branche geldende meetinstructie. Deze is gebaseerd op de NEN 2580. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Bouwkundige keuring
Koper is door de verkoper en diens makelaar ruimschoots in staat gesteld de woning bouwkundig te laten keuren. Koper van de mogelijkheid tot een bouwtechnische keuring wel / niet gebruik gemaakt.

Verkoop onder bewindvoering
Deze overeenkomst is aangegaan onder de ontbindende voorwaarde dat de verkoper binnen twee maanden na heden (datum ondertekenen koopovereenkomst door koper) geen machtiging voor de verkoop en levering heeft ontvangen van de kantonrechter om het verkochte tegen de bovenvermelde prijs te mogen vervreemden. Bij gebreke van die machtiging kan de koper geen schadevergoeding vorderen.

Opmerking bij bewindvoering:
Ervaring leert dat de goedkeuring voor de verkoop vaak al binnen 4 tot 6 weken wordt gegeven.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning met garage
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1962
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
122 m²
Overige inpandige ruimte
11 m²
Externe bergruimte
18 m²
Bruto inhoud
469 m³
Perceeloppervlakte
2.150 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
douche, wastafel
Voorzieningen
rookkanaal

Energie

Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
Soort verwarming
c.v.-ketel, hete lucht verwarming
Warm water
c.v.-ketel, geiser eigendom
Type ketel
Brink HL
Bouwjaar ketel
1980
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Smilde
Sectie
L
Perceel
135
Oppervlakte
2150 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging, in bosrijke omgeving
Tuintype
achtertuin
Tuin
Normaal, noordoost, 46 x 24 m
Oppervlakte
1104 m²
Bereikbaar via achterom
ja

Garage

Soort garage
inpandig
Capaciteit
1
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Deel dit object