Vorige | Volgende

Oranje 51 ORANJE

Bewaar object
Deze woning is onlangs verkocht

Omschrijving

De belangstelling voor deze woning bleek in de afgelopen week zo groot dat er inmiddels een aantal biedingen fors boven vraagprijs zijn uitgebracht. In overleg met de verkoper is daarom besloten het geplande Open Huis van komende zaterdag NIET door te laten gaan.

Buitenleven! Wat een prachtlocatie, deze vrijstaande woning in Oranje staat op een perceel van een ruime hectare (10.585 m2) met aan de voor- en achterzijde vrij uitzicht over landerijen en naar het bos. Het perceel biedt meer dan voldoende ruimte voor het houden van (klein) hobbyvee. De woning biedt ongeveer 110 m2 woonoppervlak. Het huis is vrij eenvoudig uitgevoerd, maar wel (grotendeels) voorzien van isolerende beglazing en van centrale verwarming (Remeha Quinta combiketel van 2006).

Indeling begane grond:
Zij-entree, grote woonkamer van circa 43 m2 met vrij uitzicht en openslaande tuindeuren naar de achtertuin, tussenhal met trapopgang en meterkast, inpandige bijkeuken, grote woonkeuken van circa 22 m2 met een eenvoudig keukenblok (geen inbouwapparatuur), tussenhal met toegang tot de kelder onder de trap en met badkamer (douche, wastafel en toilet), twee slaapkamers in het voorhuis.

Eerste verdieping:
Kleine overloop met toegang tot een grote bergzolder boven het achterhuis, boven het voorhuis een slaapkamer van ongeveer 7 m2.

Verder staat op het erf een grote garage van circa 40 m2 en nog enkele opstallen voor het houden van hobbyvee. De stallingen zijn in slechte staat van onderhoud.

Wil je wonen aan het Hijkerveld, reeën en Schotse Hooglanders bijna in de achtertuin en twee Top 10 natuurgebieden op steenworp afstand? Bel dan voor een afspraak!

Kenmerken:
- circa 109 m2 woonoppervlak, inhoud circa 452 m3;
- perceel maar liefst 10.585 m2 (ruime hectare);
- voldoende ruimte voor paarden, pony's of ander (klein) hobbyvee;
- grote garage op eigen terrein;
- sanitair en keuken eenvoudig maar compleet.

Goed om te weten:
- De koopovereenkomst dient voor goedkeuring te worden getoetst door de rechtbank, de termijn voor het verkrijgen van toestemming is naar verwachting ongeveer 8 weken vanaf het moment van tekenen van de koopovereenkomst.

- Voor de koper van de woning wordt een financieringsvoorbehoud opgenomen voor 100% marktwaarde voor de periode van 4 weken na ondertekening van de koopovereenkomst. Koper heeft de mogelijkheid om vóór het tekenen van de koopovereenkomst een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren.

- Over een deel van het perceel (zandpad aan de Oostzijde) geldt een recht van overweg voor de eigenaar van weilanden achter het perceel.

- Bij meerdere biedingen kan de makelaar besluiten de woning via een (beperkte) inschrijving te gunnen.

- De woning wordt NIETleeg en ontruimd opgeleverd.


In de koopovereenkomst zullen de volgende artikelen worden opgenomen:

Niet bewoning door verkoper
De verkoper of zijn makelaar heeft koper uitdrukkelijk geattendeerd op het feit dat hij het verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen van c.q. gebreken aan het verkochte, waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. Koper verklaart risico's m.b.t. de leeftijd en huidige staat bij het sluiten van deze overeenkomst aldus te hebben aanvaard.

Ouderdom
Het is koper bekend dat de onroerende zaak ongeveer 70 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 5.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst, wat te wijten is aan de ouderdom van de zaak, voor rekening en risico van koper.

Asbest
Gezien het bouwjaar van het bij deze akte verkochte valt de aanwezigheid van asbesthoudende materialen niet uit te sluiten. Mochten er asbesthoudende materialen in het verkochte aanwezig zijn, dan kan de koper bij verwijdering verplicht zijn maatregelen en voorzieningen te treffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart hiermee bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die voortvloeit uit de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in het bij deze akte verkochte.

Meetmethode NEN 2580
De in de presentatie van de verkochte woning getoonde gebruiksoppervlakten zijn berekend conform de in de branche geldende meetinstructie. Deze is gebaseerd op de NEN 2580. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Bouwkundige keuring
Koper is door de verkoper en diens makelaar ruimschoots in staat gesteld de woning bouwkundig te laten keuren. Koper van de mogelijkheid tot een bouwtechnische keuring wel / niet gebruik gemaakt.

Verkoop onder bewindvoering
Deze overeenkomst is aangegaan onder de ontbindende voorwaarde dat de verkoper binnen twee maanden na heden geen machtiging voor de verkoop en levering heeft ontvangen van de kantonrechter om het verkochte tegen de bovenvermelde prijs te mogen vervreemden. Bij gebreke van die machtiging kan de koper geen schadevergoeding vorderen.

Opmerking bij bewindvoering:
Ervaring leert dat de goedkeuring voor de verkoop vaak al binnen 4 tot 6 weken wordt gegeven.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning met garage
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1938
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
119 m²
Overige inpandige ruimte
16 m²
Externe bergruimte
40 m²
Bruto inhoud
452 m³
Perceeloppervlakte
10.585 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel
Voorzieningen
rookkanaal

Energie

Isolatie
dubbel glas
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
Remeha Quinta
Bouwjaar ketel
2006
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Beilen
Sectie
A
Perceel
6897
Oppervlakte
9630 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Beilen
Sectie
A
Perceel
6896
Oppervlakte
310 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Beilen
Sectie
A
Perceel
6934
Oppervlakte
645 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, vrij uitzicht
Tuintype
achtertuin
Tuin
Verzorgd, zuid, 80 x 78 m
Oppervlakte
6240 m²
Bereikbaar via achterom
ja

Garage

Soort garage
aangebouwd hout
Capaciteit
1
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Deel dit object